menu_fooldal
menu_bemutat
menu_arlista
menu_termekek
menu mark IEK
menu mark Multiplay kabinet
GSM távfelügyeleti
rendszer
Adatbázis kezelő
menu_bemutat
PA kitek
PA viszonteladás
PA felújítás
MKEH hitelesítés
Szervíz
Tudástár
Szaktanácsadás
menu_bemutat
menu_bemutat


A Ring Games Kft. által kifejlesztett GSM adatátviteli rendszerrel különféle automaták adatainak „drótnélküli” lekérdezése lehetséges. Elsősorban pénzügyi és diagnosztikai célokra jelent univerzális megoldást.

Az üzemeltetők számára kimutatható nyereséggel jár alkalmazása. Megtakarítható a helyszínre utazás költsége, a felmerült hibák előre megtudhatók, így a hibajavításra könnyebb és hatékonyabb lehet a felkészülés, valamint a lopási célú beavatkozások észrevételében is segíthet az eszköz. Minden lekérdezendő automatába egy intelligens mobil egységet kell beszerelni. Az automaták feladatától (játékipar, kereskedelem, ipari automatizálás, stb.) függően különböző típusok állnak rendelkezésre.
Az adatátviteli rendszer egyik típusa a pénznyerő automaták „RING” gyártmányú Integrált Ellenőrző Készülékéhez részegységként hozzákapcsolható, miután az üzemeltetők távolból is lekérdezhetik az IEK adatait.

A rendszer moduláris elven épül fel, ez azt jelenti hogy az adott alkalmazás igényeinek megfelelően állítjuk össze a kiolvasó rendszert.

A rendszer a következő elemeket tartalmazza:
- GSM egységek (a kettő közül az egyik szükséges):
- alap GSM modul: ha az adatok megjelenítése és módosítása csak számítógéppel történik
- WAP GSM modul: az adatok számítógépes figyelése mellett egy WAP böngészővel felszerelt mobiltelefonnal (pl. Nokia 6600) is lehetővé válik az adatok kezelése

A rendszer standard SIM kártyákkal működik a 900/1800/1900 MHz frekvencián.

Töltse le a készülék részletes technikai paramétereit tartalmazó .pdf dokumentumot.


GSM adatrögzítő rendszer - Rádiós alegységgel

Az RD01 (RD – Radio Transmitter – Rádiós Adatgyűjtő Rendszer Egység) típusú egység a Ring Games Kft. által kifejlesztett Adatgyűjtő Rendszer Család egyik eleme. Az egység segítségével egyedi vagy csoportos adatlekérdezést/vezérlést lehet megvalósítani: képes különféle típusú bemeneti jelek fogadására, vezérelhetőek vele kimenetek és a külvilággal ipari szabványú kommunikációs protokoll segítségével képes kommunikálni. Az RD01 egység egy ipari rádió adó/vevő modult tartalmaz, amellyel a készülék összes funkciója elérhető a 433MHz-es ISM sávon megvalósuló rádiós kapcsolattal a távolból.

A komplett rendszer két részre osztható: 1 darab Master, illetve egy vagy több, de maximum 60 db Slave egységre. A rendszer képes maximum 60 Slave egység folyamatos monitorozására, illetve vezérlésére. A Slave egységek 8 db optikailag leválasztott, nagyfeszültségű bemenettel, 4 db nagyáramú kimenettel, valamint egy szabványos RS-232-es porttal rendelkeznek.
A Master egység az Adatgyűjtő Rendszer Család GSM Adatgyűjtő Berendezés (DAS02 típusjelzésű) multifunkciós egység része.
Működésének lényege: a Slave egységek által valós időben /realtime/ beolvasott állapotok percenkénti lekérdezését és a vett adatok tárolását valósítja meg a Master egység, amelyből aztán vagy helyben, RS-232-es szabványú soros porton vagy akár GSM-es adatátvitel útján távolról lehet lekérni a szükséges adatokat, illetve vezérelni az adott Slave egységek megfelelő kimeneteit.
A DAS02 különböző felhasználási területeken alkalmazható, pl. ital, ételárusító automaták, pénznyerő automaták, riasztórendszerek, épületautomatizálás stb. A készülék vezérlőprogramja rendkívül rugalmas, ezért egyedi feladatokat is könnyen meg lehet valósítani.

Töltse le a készülék használati utasítsását .pdf formátumban.